.

Hrvatska dobiva Ministarstvo iseljeništva!?

30 Prosinac 2015

Jedna od predizbornih najava HDZ-ove “Domoljubne koalicije” bila je veća briga za Hrvate iz Bosne i Hercegovine i iseljeništva. 

 

Naime, od članova “Domoljubne koalicije” i MOST-a, dolaze izjave o smanjenju dosadašnjeg broja ministarstava, na način da se dva ili više sličnih ministarstva spoje, ali istovremneo i uspostava nekih novih, a jedno od njih bi trebalo biti i Ministarstvo iseljeništva.

Vlast predvođena SDP-om je uspostavila Državni ured za Hrvate izvan RH koji je u kratkom periodu ostvario izvanredna postignuća. Naime, zahvaljujući njima realizirano je nekoliko stotina projekata izvan RH, a značajnih za hrvatski narod, uključujući i projekte u BiH, pa i na području Središnje Bosne i Travnika. Međutim, nova vlast najavljuje novi iskorak i to u vidu Ministarstva iseljeništva, koje bi bilo nadležno za odnose sa Hrvatima iz BiH i iseljeništva. 

Jedan od najvećih zagovornika ove ideje jeste umirovljeni general HV-a i HVO-a Željko Glasnović, koji je na proteklim izborima dobio uvjerljivo najviše glasova iz XI. izborne jedinice. Izuzev generala Željka Glasnovića, još su dva zastupnika izabrana iz XI. izborne jedinice u ovom mandatu  u Saboru RH, a to su Božo Ljubić i Ivan Šuker. Od navedenih zastupnika se očekuje najveći angažman oko realizacije ideja poput  uspostave novog ministarstva. /o.t./

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa