.

Srbija bi mogla biti prva zemlja koja će zabraniti Tik Tok, ali i određene vrste video igrica. Evo zašto…

04 Svibanj 2023

Ubojica osmoro djece u čuvara iz škole na Vračaru je dijete čiji je zločin izazvao zgražavanje u svijetu, ali je na TikToku dobio podršku uz bolesne komentare.

Na TikToku, koji godinama predstavlja probleme društvu zbog ponašanja djece, izazova i ostalih gluposti, sada su se izrodili još skandalozniji komentari na monstruozni masakr.

Jezikom novih generacija iz popularnih igrica, smrt osmoro djece je predmet zezanja.

–“Koji je count kill ahahha”, “8 kilova nice”, “Mega kill”, “8/0/0 brata ima dobar score”, samo su neki od bolesnih komentara koji su dodatno zgrozili javnosti i još jednom postavili pitanje – U šta se pretvaraju djeca?

Pored ovih gluposti, tu su i komentari podrške. Djeca, budućnost našeg društva, ubicu osmoro djece nazivaju “Carem”, dok ih ovaj zločin podsjeća na brojne igrice u kojima je ubijanje glavna tema.

Pošto se tek danas poziva na kontrolu sadržaja i većoj posvećenosti djeci, ovo bi mogla da bude polazna adresa.

POSTOJI LI EMPATIJA KOD Z GENERACIJE? Nakon krvavog pira koji je zaprepastio Srbiju i regiju, komentari podrške Kosti nižu se na društvenim mrežama

Nakon ovog krvavog pira prvo se pojavila informacija da je na društvenoj mreži pojavila se fotografija na kojoj se nalazi fotografija maloljetnog ubice uz opis “kralj” koja je sablasnula javnost.

Da situacija bude kritičnija i sablasnija, na društvenoj mreži Instagram pojavio se niz lažnih profila posvećnih maloljetniku “ubici”, među koja jedan ima i opis na španskom koji u prevodu znači “mozak je zao ili mozak zla“, kao i jedan koji “veliča” zlodjelo Koste u čijem opisu stoji “kriminal na srcu”.

Da situacija bude još teža i gora, kao i neka vrsta uvreda za žrtve ovog mladića, niz veoma neprimjernih komentara se mogu vidjeti na objavama koje su vezane za današnji događaj za koje se predpostavlja da su većinom napisana od strane djece.

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa