.

„Travnički vjesnik“ ekskluzivno objavljuje izgled i raspored prostorija u novoj lameli u bolnici u Novoj Biloj

29 Siječanj 2016

Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ ove godine počinje sa dogradnjom objekta bolnice sa novom, odnosno šestom lamelom.

 

 

Iz bolnice su za „Travnički vjesnik“ potvrdili da je u tijeku pribavljanje dijela potrebnih dozvola i suglasnosti za gradnju, a nakon toga slijedi provedba postupka javne nabave. Jedan dio dozvola i suglasnosti je osiguran, a preostali dio se nije mogao osigurati dok nije bila u potpunosti završena projektna dokumentacija. Iz bolnice kažu da je projektna dokumentacija dostavljena bolnici početkom ovog tjedna, a da je na istoj rađeno još od svibnja prošle godine.

Nova lamela se sastoji od prizemlja i kata. U prizemlju će se smjestiti citologija, patohistološki laboratorij, transfuzija i kabinet za magnetnu rezonancu, dok je na katu planiran stacionar sa devet soba.

Za „Travnički vjesnik“ predstavnici bolnice su izjavili da je ukupna vrijednost izgradnje nove lamele oko 2,5 milijuna KM, a da je osigurano oko 900.000 KM. Plan je izgraditi šestu lamelu u nekoliko godina, odnosno faza. Sredstva su osigurali Državni ured za Hrvate izvan RH i Vlada ŽSB. Od istih se očekuje podrška i u narednim fazama gradnje.

Šestom lamelom se rješava jedna od gorućih problema u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“, a to je nedostatak bolničkog prostora. Novi prostor u bolnici je preduvjet za poboljšanje procesa pružanja usluga pacijentima, uvođenje novih usluga i prijem većeg broja pacijenata. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa