.

Uskoro nove usluge u Bolnici za plućne bolesti u Travniku

23 Veljača 2016

Bolnica za plućne bolesti i TBC u Travnik tijekom ove godine počet će pružati nove usluge građanima moglo se čuti tijekom današnje posjete delegacije Vlade ŽSB predvođene premijerom Tahirom Lendom i ministrom zdravstva i socijalne politike Nikolom Grubešićem, Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽSB i Zavoda za javno zdravstvo ŽSB.

 

Uz ovo obećana je pomoć i za buduće projekte jer čelni ljudi zavoda i ministar zdravstva i socijalne politike Nikola Grubešić nisu krili oduševljenje poslom koji u proteklom periodu urađen u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od obnove i opremanje laboratorija, do obnove pojedninih djelova ove bolnice. U fokusu zanimanja bio je Onkološki odjel koji bi tokom ove godine trebao početi sa radom.

- Veliki je značaj i vrijednost ovog odjela.To se ne može mjeriti materijalno cjeneći koju će korist imati naši pacijenti. Mi smo ovo i pokrenuli cjeneći zahtjeve naših građana koji za ovom uslugom vape već godinama. Mi smo sigurni da ćemo sa ovom uslugom, a to je onkološko-kemoterapijski odjel, pomoći građanima i svakako uobličiti djelatnost naše bolnice. – kazao je dr. Emir Abdulović, direktor Bolnice za plućne bolesti.

Prostor koji je adaptiran ispunjava sve uslove za pružanje zdravstvenih usluga iz oblasti onkologije. U početku to će biti 10 kreveta i pacijenti sa prostora ŽSB tu će dobijati kem terapiju, a osiguran je i prostor za proširenje kako budu pristizali kadrovi. Tokom ove godine trebalo bi početi davanje prvih kemoterapija./avaz.ba i travnicki.ba/

 

Izvor fotografija: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa