.

Održana radionica "Osnove pružanja prve pomoći" u suradnji CEM-a i CK-a u Travniku

27 Veljača 2016

IZ Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik javljaju da je u zajedničkoj organizaciji CEM Travnik, Crvenog križa (CK) općine Travnik i učenika/ca III1 odjeljenja M.S.Š. "Travnik", u subotu 27. veljače 2016. godine, održana je radionica pod nazivom "Osnove pružanja prve pomoći".

 


Tom prilikom su se 24 mlade osobe upoznale sa načinima pružanja prve pomoći unesrećenima u slučajevima krvarenja, prijeloma, gubitka svijesti, epileptičnog napada, zastoja rada srca i prestanka disanja, te izvođenjem Heimlichovog zahvata u slučaju gušenja.

Radionica, koja je održana u prostorijama CK-a Travnik, se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela, koje su realiziraali Sanela Duvnjak, doktorica medicine i Nenad Adžaip, medicinski tehničar hitne pomoći Doma zdravlja Travnik. Pored učenika i učenica navedenog odjeljenja, učesnici/e radionice bili/e su i volonteri/ke CEM-a.

Ova radionica je organizirana u sklopu programa "Civitas", odnosno njegovog praktičnog dijela "Ja, građanin", u okviru kojeg učenici/e odaberu problem iz svoje zajednice, analiziraju ga istražujući postojeće mjere javne politike, te razviju svoja rješenja i predlože načine njihove realizacije. Odjeljenje III1 je odabralo problem nedovoljne informiranosti građana o pružanju prve pomoći, te je kao svoju mjeru javne politike odabralo održavanje upravo ove radionice.

Nakon što su prošli kroz teorijski i praktični dio, a i sami kroz vježbu "osjetili" kako izgleda pružanje prve pomoći unesrećenom, učesnici/e su dobili/e certifikate o učešću u radionici, čija dodjela je održana u prostorijama CEM-a. /o.t./

 

Izvor fotografija: CEM Travnik

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa