.

Radna posjeta načelnika općine Travnik Admira Hadžiemrića JKP ”Bašbunar”

03 Ožujak 2016

Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, posjetio je JKP ”Bašbunar”, gdje su ga primili stečajni upravnik Asim Sunulahpašić i glavni koordinator Kemal Baltić.



Upravnik je informirao načelnika o aktuelnoj situaciji u poduzeću, sa akcentom na Izvješće o poslovanju u 2015 godini. Zajedno su komentirali pojedine segmente izvješća, a posebno: investicije i naplatu komunalnih usluga i zajednički došli do konstatacije da je poslovanje poduzeća u 2015 godini zadovoljavajuće,sa tendencijom popravljanja bitnih pokazatelja u odnosu na 2014. godinu.

Načelnik je upoznat da se stečajni plan reorganizacije poduzeća u potpunosti ispunjava, što znači da se sve obveze koje su definirane istim u potpunosti ispunjavaju.

Bitan dio sastanka bio je projekcija rada poduzeća u nastupajućoj 2016. godini, a glavni momenti u tom periodu bit će: fokus na prikupljanje sekundarnih sirovina u puno većem obimu u gradskoj i ruralnim sredinama, kako bi općina Travnik u tom segmentu počela ličiti na europske gradove. U cilju izvršenja tog posla postavljaju se eko otoci, nabavit će se veći broj kanti za komunalni otpad, kao i vreće koje će se dijeliti građanima, kako bi oni vršili primarnu selekciju otpada kod svojih kuća.

Planirana je nabavka još jednog komunalnog vozila manje nosivosti-oko 2 tone ,u svrhu još efikasnijeg prikupljanja smeća.

Bilo je govora i o planiranom zahvatu na vodovodnoj mreži na potezu kapitaža Bašbunar-rezervoar Kupilo, koji je veoma značajan za vodosnadbijevanje, a završetkom ovoga posla u poduzeću očekuju rješavanje nekoliko problema: smanjenje količine vode koja se zahvata sa izvora-to je veoma bitan ekološki moment; smanjenje gubitaka vode u vodovodnoj mreži;ušteda na potrošnji električne energije; uređenje divlje deponije smeća na Bašbunaru; uredjenje šetnice na Bašbunaru.

Načelniku je prezenirana i nova bina i sve opcije korištenja iste.

Na kraju sastanka izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim radom stečajnog upravnika u komunalnom poduzeću ”Bašbunar”‘ i suradnjom sa općinskim načelnikom i njegovim službama,na obostrano zadovoljstvo, a naročito na opće zadovoljstvo korisnika komunalnih usluga,a to su građani Travnika./tntportal.ba/

 

Izvor fotografije: tntportal.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa