×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/fotogalerije/2016/GUČA GORA/Orgulje
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerije/2016/GUČA GORA/Orgulje

.

U samostanu Guča Gora nakon 26 godina zasvirale nove orgulje

08 Svibanj 2016

Večeras su u Franjevačkom samostanu Guča Gora kod Travnika svečano predstavljene klasične orgulje za samostansku crkvu. Zahvaljujući Društvu Leipzig - Travnik, općini Travnik, gradu Leipzigu, katoličkoj i evangelističkoj zajednici, župljanima Guče Gore te drugim dobročiniteljima iz zemlje i inozemstva, vjernici će ponovno slaviti Boga uz zvuke orgulja. 

 

"Uistinu su rijetki trenuci kada se u kakofoniji začuju prekrasni akordi pjesama i gotovo nebeski zvuci orgulja.Ta kozmička dimenzija glazbe otkrije u čovjeku višu dimenziju postojanja. Samostan je 1990. godine dobavio orgulje iz Njemačke. Svirale su samo tri godine nakon čega su nestale iz ckrve. Sada smo opet nabavili orgulje iz Dortmunda u Njemačkoj. Nadam se da će zvuci ovih orgulja dugo godina pratiti ljude u slavlju i radosti života", izjavio je gvardijan samostana fra Drago Pranješ. Kulturni angažman civilnog društva rezultirao je nabavkom orgulja, rekla je Natascha Garloff-Jonkers, ataše njemačke ambasade u Sarajevu. "Naša ambasada će uvijek pomagati projekte koji dolaze iz civilnog društva", izjavila je Garloff-Jonkers. Azem Ejubović iz društva Leipzig -Travnik kazao je kako je sretan i ponosan što su organiziranjem koncerata kako u Njemačkoj tako i u BiH dali doprinos za nabavku orgulja koje su večeras predstavljene u franjevačkom samostanu. Prve akorde pjesama na orguljama odsvirao je mr. Darko Dujmušić.

Izvor

{gallery}fotogalerije/2016/GUČA GORA/Orgulje{/gallery}

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa