.

U HKC-u Nova Bila održana press – konferencija za medije povodom manifestacije „Dani Nove Bile“

10 Svibanj 2016

Danas je u prostorijama Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila održana press – konferencija za medije uoči manifestacije „Dani Nove Bile“. Press – konferenciju je predvodila Anela Križanac – program menager HKC-a Nova Bila, zajedno sa Ivom Kolendom –  predsjednikom Organizacijskog odbora, župnikom fra Slavkom Petrušićem, Dragom Marjanovićem – predstavnik športskih aktivnosti te Miroslavom Biljakom – predstavnik gospodarstvenika općine Travnik.

 

Dvadeset i drugu za redom uz blagdan Duhova, župa Nova Bila svojim vjernim posjetiteljima i župnjanima pruža obilje kulturnih išportskih sadržaja tijekom tjedna duhovnosti. Već prvih godina manifestacija izlazi iz lokalnih okvira otvarajući širom vrata športašima, kulturnim udrugama i drugim institucijama: HNK Hajduk, nogometni klubovi iz Švicarske, Austrije, brojni judo, karate i rukometni klubovi iz BiH i Republike Hrvatske, svi puhački orkestri iz BiH i Dalmacije, kulturno umjetnička društva, folklorni ansambli, brojne kazališne skupine, likovni stvaratelji Republike Hrvatske i naše Lašvanske doline, samo jedni od brojnih koji sačinjavaju dugu listu sudionika prethodnih manifestacija. 2004. godine obilježili smo naš skromni jubilej od deset godina. Za razliku od prvih deset manifestacija, organizaciju svih narednih preuzele su institucije koje graviraju na području Nove Bile, a to su prvenstveno Hrvatski kulturni centar Nova Bila, Osnovna škola „Nova Bila“ te crkva. U proteklih 21 godinu stekli smo ogromno iskustvo, doživjeli brojne pohvale, ali i kritike na račun naših pogrešaka, koje uistinu želimo eliminirati. Naši posjetitelji pripadaju svim dobnim skupinama, pa sam tim imaju i različite želje. Živimo u vremenu u kom je svijet postalo globalno selo. Čovjeku je danas dostupno sve i teško je naći pravi sadržaj koji ga može zaintrigirati, a mi kako organizator želimo ponuditi sadržaj za svakoga te da patron naše župe, Sveti Duh ulije radost i dušu svakog od nas, poručuje Anela Križanac na samom početku ove konferencije te daje riječ svojim sugovornicima.

Predsjednik Organizacijskog odbora predstavio je glavni program ovogodišnje manifestacije, na kojem će zvijezde večeri biti tamburaški sastav „Kristali“ iz Županje te putem prisutnih predstavnika medija pozvao sve ljubitelje kulturnih, športskih i tradicionalnih aktivnosti, te se zahvalio svima koji su novčanim prilozima podržali ovogodišnju manifestaciju „Dani Nove Bile.“

U središtu zbivanja svakako je nedjeljno sveto misno slavlje u 11 ispred župne crkve u Novoj Biloj, a medijima se obratio i župnik fra Slavko te pozvao sve vjernike na tjedan duhovnosti i trodnevnice koje će se slaviti u četvrtak, petak i subotu u 17:30 uoči patrona Svetoga Duha.

Pored kulturnih i duhovnih događanja, program Dana Nove Bile upotpunit će razne športke aktivnosti u organizaciji Rukomentnog i Nogometog kluba „Nova Bila“, a cijeli športski program predstavio je Drago Marjanović.

Na samom kraju ove konferencije medijima se obratio i predstavnik gospodarstvenika općine Travnik, Miroslav Biljaka te iskazao zadovoljstvo i čast za sudjelovanje u ovakvim događanjima.

Cijeli program možete pročitati ovdje.

Izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa