.

Vlada KSB-a zadužuje se za 12 miliona KM za isplatu duga državnim službenicima

12 Svibanj 2016

Vlada Srednjobosanskog kantona donijela je danas Odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 12 miliona KM, za isplatu duga državnim službenicima i namještenicima koji su tužili Vladu i dobili presude zbog nepoštivanja prava iz radnog odnosa.

 

"Na dug koji imamo zatezna kamata je 12 posto, a mi očekujemo da ćemo imati tri do četiri puta manju kamatu po ovom kreditnom zaduženju", kazao je novinarima ministar financija KSB-a Zoran Marković.

Marković je istaknuo kako budžetski deficit iznosi 39,3 miliona KM i da se najveći dio odnosi na postojeći dug po pravosnažnim presudama zbog neisplaćenih regresa, naknada za prijevoz i topli obrok državnim službenicima i namještenici, te prosvjetnim radnicima i policijskim službenicima.

Na današnjoj sjednici Vlade je, među ostalim, donesena Odluka o pokretanju procedure za osnivanje javne srednje škole u Jajcu, uz usvojeni Zaključak da Vladi bude dostavljena analiza o školama koje ne ispunjavaju pedagoška mjerila i standarde kojih, prema procjenama pojedinih ministara, ima 30 posto u KSB-a. /D.L./ /klix.ba/

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa