.

CEM REALIZIRAO JOŠ JEDNU AKCIJU „18+“

13 Svibanj 2016

Centar za edukaciju mladih (CEM) u suradnji sa Policijskom stanicom Travnik, 12. svibnja 2016. godine, realizirao je još jednu „Akciju 18+“. U okviru akcije, volonterke i volonteri CEM-a su obišli supermarkete u Travniku i pozvali trgovce da ne prodaju alkoholna pića maloljetnicima.

Podsjetili su ih na odredbe Zakona o unutarnjoj trgovini Federacije BiH, koji izričito zabranjuje prodaju alkoholnih pića maloljetnim osobama i propisuje novčane kazne za fizička i pravna lica, u slučaju kršenja tih zabrana.

Akciji se priključio i policijski službenik Policijske stanice Travnik, koja ove aktivnosti realizira u okviru projekta „Rad policije u zajednici“, te je napomenuo da, prema Zakonu o javnom redu i miru KSB, policijski službenici također mogu kazniti fizička i pravna lica koja prodaju alkohol maloljetnicima.

Akcija upozoravanja trgovaca na poštivanje zakona je poduzeta zbog činjenice da upravo oni snose najveću odgovornost za prodaju alkohola maloljetnicima, jer su u direktom kontaktu sa kupcima i u najvećoj mjeri od njih zavisi da li će maloljetna osoba moći kupiti alkoholno piće. CEM još jednom poziva sve trgovačke objekte da poštuju Zakon o unutarnjoj trgovini FBiH i da od svake osobe koja pokušava kupiti alkohol, a izgleda kao maloljetnik, zatraži identifikacijski dokument.

Travnički vjesnik

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa