.

U Travniku održana redovna godišnja sjednica Skupštine Crvenog križa

13 Svibanj 2016

U Travniku je održana redovna godišnja sjednica Skupštine Crvenog križa kojom je predsjedavao Asef Kasum. Na dnevnom redu između ostalog našli su se financijski i izvješća o radu OO CK u protekloj godini, koje je podnijela predsjednica Božena Volić.

 

 
 

Iz izvješća su se mogle vidjeti obimne aktivnosti koje je Crveni križ proveo posredstvom svojih aktivista, volontera i kroz suradnju sa drugim humanitarnim organizacijama. Među brojnim akcijama posebno je istaknuto učešće aktivista Crvenog križa na maršu mira „Tihi hod za veliku bol“, koje su organizirala udruženja općine Kotor Varoš. Sjednici su kao gosti prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad, civilne zaštite, zdravstvenih ustanova, škola, planinarskog društva, te studenti iz Turske koji su ponudili svoju suradnju na volonterskoj osnovi. Zbog brojnih aktivnosti koje se provode u Crvenon križu na sjednici je donesena odluka da se pokrene zvanični web portal OO CK Travnik. 

- Crveni križ putem svojih volontera redovno učestvuje i daje doprinos u oblasti socijalnih aktivnosti kao što su program kućne njege, nedjelja solidarnosti, priprema i odgovor u slučaju prirodnih nesreća, te zdravstvenog prosvjećivanja kroz prvu pomoć, reproduktivno zdravlje, dobrovoljno davanje krvi, nedjelje borbe protiv tuberkuloze, programu svjesnosti o postojanju mina, traženju nestalih i drugo. Uspješne aktivnosti u prošloj godini imali smo i kroz pružanje pomoći stanovništvu stradalom u poplavama i klizištima koja su zahvatila područje naše općine, istaknuo je Kasum.  

Izvor

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa