.

Travnički parkovi u novom ruhu

13 Svibanj 2016

U proteklom periodu realizirano je niz aktivnosti na proljetnom čišćenju i uređenju Travnika. Pored građana, u akcijama čišćenja bili su uključeni i radnici JKP Bašbunar Travnik.

 


Jedna od akcija bila je i “Travanj-mjesec čistoće” , kazao nam je Amir Hujdur, šef radne jedinice Čistoća u JKP Bašbunar.

Akcija “April-mjesec čistoće” je imala za cilj uređenje životnog prostora i podizanje svijesti o ekologiji, naročito kod mladih ljudi. Radi se o tradicionalnoj, ali i kontinuiranoj akciji u koju se nastoji uključiti što više građana, mladih, učenika nevladine organizacije i mjesne zajednice. Pored ove akcije radnici komunalnog poduzeća Bašbunar radili su i na redovnom održavanju parkova u Travniku.

Treba naglasiti da su radnici ovog poduzeća pružili podršku i mještanima naselja Kalibunar koji su u zadnjih nekoliko mjeseci uradili dosta toga na uređenju lokalne zajednice.

Očigledno je da su ovakve akcije imale utjecaj na građane Travnika koji, za razliku od prošlih godina, sada mnogo više vode računa o svojoj okolini, a vidljiv je i manji broj divljih deponija. /tntportal.ba/

 

Izvor fotografije: tntportal.ba

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa