.

Počela aukcija dresova za pomoć u otvaranju odjela onkologije u Travniku

07 Lipanj 2016

Nakon uspješne akcije za opremanje Doma zdravlja Travnik, humanitarna aktivistica Jasmina Fajkić pokrenula je danas internetsku aukciju dresova poznatih sportaša, a novac od prodaje namijenjen je potpori otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

 


Kako je kazala Fajkić za Fenu, aukciji se odazvalo više od 50 poznatih sportaša, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a među njima su Edin Džeko i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Na aukciji će se, također, moći kupiti i portret Messija, rad mladog umjetnika Martina Frljića, kao i dres članova bh. benda “Dubioza Kolektiv”.

Fajkić je podsjetila da je akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenula jer, trenutno oboljeli iz ŽSB moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da niti jedna bolnica u ŽSB nema odjel za onkologiju.

– Nažalost, oboljelih je svakim danom sve više i nadam se da ću prikupiti što više novca kako bih pomogla da ova priča zaživi kako treba. Nadam se i da će kroz par godina bit manje oboljelih i da će doći vrijeme kad se neće morati prikupljati novac – kazala je Fajkić, koja se bavi humanitarnim radom deset godina i do sada je, među ostalim, sudjelovala u prikupljanju novca za liječenje oboljelih i pomoć socijalno ugroženima, te u akciji tijekom poplava koje su pogodile BiH.

Direktor Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu u Travniku Emir Abdulović kazao je da je odjel za onkologiju u ovoj bolnici, uz podršku Vlade ŽSB, gotovo završen i da je do sada utrošeno 300.000 KM.

Naglasio je da će novac prikupljen putem aukcije dresova biti utrošen za kupovinu opreme te je najavio da bi odjel mogao biti otvoren najesen.

Akcija za pomoć osnivanju odjela onkologije u Travniku bit će otvorena do 10. srpnja na web stranici www.aukcije.ba, a informacije je moguće pronaći i na straniciwww.facebook.com/jasmina.fajkic. /FENA/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa