.

Održana misa zahvalnica u KŠC-u Petar Barbarić

12 Lipanj 2018

U sjemenišnoj crkvi Sv. Alojza Gonzage 12. lipnja održana je misa zahvalnica za učenike i djelatnike Katoličkog školskog centra Petar Barbarić.

Misu zahvalnicu koja se tradicionalno održava na kraju nastavne godine kao zahvala Bogu na uspješnom svršetku i molitva za dobar daljnji rad i uspjeh učenika i Centra, predvodio je ravnatelj KŠC-a don Željko Marić, a suslavitelji su bili vlč. Damjan Soldo, vlč. Đuro Arlović i vlč. Predrag Ivandić.

U svojoj propovijedi, ravnatelj Marić rekao je da na našem putu posebno vodimo računa o malim ljudima kojih se možda nema tko sjetiti osim nas. Da budemo osjetljivi na nepravdu i prigrlimo one za koje se nema tko boriti. „U tome je naša veličina i na tom putu ćemo pronaći sebe. U svijetu u kojem svi žele biti najveći i prvi, pogled treba usmjeriti na 'male ljude', koji svoju ljubav pokazuju vlastitom žrtvom“, kazao je vlč. Željko te je svoje molitve uputio i prema migrantima, brojnoj djeci koja su ostala bez doma i prisiljena su lutati svijetom u potrazi za boljim životom.

Na kraju, ravnatelj se u ime Centra i nadbiskupije zahvalio učenicima i djelatnicima na radu, rekavši da vole ljude i Boga i da svojim primjerom dobrote utječu i na druge.

KT/ Marija Marić

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa