.

OV Travnik o slučaju ”Gimnazija“: Poštujemo odluke sudova i tražimo od viših razina vlasti rješenje

03 Kolovoz 2018

Općinsko vijeće Travnik jučer je jednoglasno na izvanrednoj sjednici usvojilo zaključke prema kojima podržavaju rad pravosudnih institucija.

Zahtijevaju od osnivača Mješovite srednje škole (MSŠ) Travnik da postigne dogovor s Vrhbosanskom nadbiskupijom te da se iznađe rješenje za nesmetan početak nove školske godine na način da MSŠ Travnik i dalje koristi prostore zgrade Gimnazije, ali i da se ispoštuje sudska odluka, piše Dnevni avaz.

– Tražimo od svih mjerodavnih institucija, Vlade FBiH, Vlade ŽSB i resornih ministarstava, posebno onih koja su se obavezala da će to učiniti, da hitno iznađu sredstva i dogovore daljnju dinamiku osiguranja sredstava za nastavak izgradnje zgrade srednje škole – jedan je od zaključaka OV Travnik.

Zbog slučaja ”Gimnazija“, predsjedavajući Sabora ŽSB Josip Kvasina sazvao je za 6. kolovoz izvanrednu sjednicu Sabora ŽSB na kojoj će se raspravljati o rješavanju pitanja statusa MSŠ Travnik u Travniku.

Nezvanično, i politika i zainteresirane strane došle su do rješenja kojima će biti ispoštovane brojne presude, ali i osigurano normalno odvijanje nastavnog procesa u Mješovitoj srednjoj školi Travnik.

Prema onome što se može čuti, MSŠ Travnik bi ostao u prostorima Gimnazije koji bi bili vraćeni vlasniku, a zauzvrat bi se plaćala kirija.

Također je u zaključcima donesen apel da se ubrza povrat imovine svim vjerskim zajednicama.

/avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa