.

Travnik u ožujku mjesto dobre zabave i brojnih kulturno-sportskih događaja

13 Veljača 2019

Proteklog tjedna konstituiran je Organizacijski odbor tradicionalne kulturno-zabavne i sportske manifestacije „Dan općine Travnik“ za 2019. godinu, a danas je u maloj sali Općine Travnik održan prvi veći radni sastanak, na kojem su predstavljene pojedine aktivnosti iz programa.

"Dan općine Travnik" je jedna od najvećih i najorganiziranijih manifestacija jedne općine u BiH koja svake godine kontinuirano okuplja sve više sudionika s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

U obilježavanju ovog značajnog datuma sudjeluju skoro svi sugrađana, te dok jedni daju podršku iz gledališta kao vjerna publika koja je itekako važna, drugi opet svoj doprinos daju aktivnim sudjelovanjem u organizaciji različitih aktivnosti, a ovogodišnja, osma po redu manifestacija će biti održana u periodu od 15. do 30. ožujka.

Travnik je iznjedrio brojne čuvene ličnosti, značajne spomenike i znamenite događaje koji se ovom manifestacijom nastoje baštiniti, te kako bi se prezentirala najznačajnija kulturna i prirodna baština ovoga kraja, događaji i aktivnosti će biti organizirane na više lokacija na cijeloj teritoriji općine, a ovo je također prilika da se pored podsjećanja na višestoljetnu tradiciju premijerno predstave i umjetnička ostvarenja novijeg vremena.

Nakon raspisanog javnog poziva za sudjelovanje u programu obilježavanja manifestacije „Dani općine Travnik“ zaprimljeno je oko 40 prijava s više raznovrsnih aktivnosti, stoga će Travnik i ove godine u mjesecu ožujku biti mjesto dobre zabave i brojnih kulturnih i sportskih događaja.

Općina Travnik će također između ostalog realizirati svoje tradicionalne aktivnosti, te će pored neizostavnih zajedničkih vjenčanja, „Klub neizlječivih Travničana“ ugostiti istaknutog prof. Janka Duića, proslaviti rođendan prvorođene djece na Dan općine Travnik od 2012. godine kao i darivati majke i prvorođene bebe u travničkim bolnicama u 2019. godini na sam Dan općine Travnik , te organizirati svečanu sjednicu članova OV Travnik, ali i realizirati nekoliko novih aktivnosti u okviru kojih će se okupiti na druženju dosadašnji načelnici Općine Travnik, kao i umirovljenici koji su svoj radni vijek proveli u Općini Travnik.

U proljeće, kada preko 1000 sudionika okupljenih oko udruženja i organizacija u suradnji s javnim institucijama zajedno svečano sa svojim sugrađanima proslavljaju rođendan svoje općine, Travnik je poseban i jedinstven.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa