.

Priopćenje o načinu rada KŠC "Petar Barbarić" Travnik, besplatan parking za građane

19 Ožujak 2020

Katolički školski centar "Petar Barbarić" Travnik donio je upute i odluke o načinu dolaska u zgradu škole, i sjemeništa, te odluke o vjerničkom ponašanju, događajima u crkvi i besplatnom parkingu.

"S nakanom zaštite naših učenika, djelatnika, dobročinitelja, poslovnih suradnika našeg Sjemeništa i Katoličkog školskog centra, svih onih koji hodočaste u našu sjemenišnu crkvu, a na temelju Uputa i odredbi dijecezanskih biskupa za ponašanje u situaciji proglašene pandemije koronavirusa, te Dodatne Upute i odredbe Vrhbosanske nadbiskupije od 18. ožujka, prott. br. 227/2020., sukladno odredbama i preporukama različitih razina vlasti i posebnih institucija za izvanredne prilike, donosimo dodatne mjere i raspored događanja u našem Sjemeništu i Školi.

Na snagu je stupila odluka o organiziranju nastave na daljinu. Pozivamo roditelje na suradnju, učenike na odgovornost i razborito korištenje vremena, a našim profesorima zahvala i sva daljnja potpora za realizaciju nastave na daljinu. Dežurna služba i dežurni telefon 518 823 bit će na usluzi.

Već ranije donesene su odluke ( od 27. veljače i 11. ožujka) o posebnom režimu komunikacije s našom Školom i Sjemeništem. Od danas stupaju na snagu mjere zabrane ulaska u zgradu Škole i Sjemeništa. Ostaje otvorena portirnica, i stranka za svoju uslugu čeka ispred portirnice. Prije dolaska do portirnice nužno je na ulazu u dvorište oprati ruke na postavljenim česmama, a u ulazu u portirnicu izvršiti dezinfekciju ruku sa sredstvima koja su za tu namjenu postavljena, tek nakon identifikacije moguće je zatražiti uslugu, koja će isključivo biti realizirana ispred portirnice, u periodu od 9 do 10 sati.

Usluge korištenja sportske dvorane su suspendirane! Zahvalni smo Zavodu za javno zdravstvo koje je koncem veljače izvršilo dezinfekciju prostora u i oko Škole. Zahvalni smo Komunalnom poduzeću „Bašbunar“ i Vatrogasnoj jedinici Travnik koji su očistili naše dvorište!

Budući da mi nismo župna crkva, raspored svetih Misa, koje će biti, tihe i bez prisustva naroda, u četvrtak u 11h i nedjeljna Misa u 8h. Preporučamo osobnu i obiteljsku molitvu u kućama te praćenje različitih vjerskih programa preko tv, radio postaja i Interneta. Za pojedinačnu (nisu dopušteni skupni dolasci više od 5 osoba) molitvu sjemenišna crkva bit će otvorena svaki dan od 9-11h. Misne nakane bit će službene prema utvrđenom redu, jer svećenici će svaki dana za vas i vaše obitelji slaviti svetu Misu. Zbog neprilika do daljnjega nećemo uzimati misne nakane!!! Zbog poteškoća s vlagom nije moguć ulazak u kriptu naše crkve, gdje je bio drugi grob Petra Barbarića.

Neka vjernici poštuju poseban režim ulaska u našu crkvu: obvezno pranje ruku na ulazu u dvorište i dezinfekcija ruku sredstvima na samom ulazu u crkvu. Sakrament pokore (Ispovijedi) bit će isključivo na otvorenom prostoru u crkvi. Sveta Pričest neka se prima na ruku. Sve starije osobe, kronični bolesnici i svi drugi koji ne mogu ići ili bi im to stvorilo velike poteškoće dobili su oprost fizičke nazočnosti na Mise s preporukom neka nedjeljnoj obvezi sudjelovanja na svetoj Misi udovolje gledajući Misna slavlja i vjerski program preko Televizije ili drugih medija.

Do daljnjeg ne radi naša Suvenirnica ni hodčasnčki dom „O. Antun Puntigam“.*Zabranjeno je hodočasnicima korištenje školskih toaleta, za njih je pripravljen u dvorišnoj zgradi toalet. *Hodočasnicima je novi parking na usluzi besplatno do daljnjega!!! Kao znak solidarnosti nudimo svaki dan mogućnost besplatnog parkinga od 7 do 18h. Zabranjeno je ulaženje automobilima u sjemenišno dvorište radi zaštite. Pokažimo zajedništvo i solidarnost, poštujmo odredbe crkvene i civilne vlasti."  - stoji u priopćenju uprave KŠC "Petar Barbarić" Travnik.

Odluka o besplatnom parkingu

"U vremenu kušnje, posebnih odluka, različitih društvenih instanci, zbog poteškoća oko koronavirusa, a i potrebe izbjegavanja javnih skupova i mjesta, uvijek će biti naših sugrađana koji imaju životne potrebe te su primorani zatražiti različite usluge. Osjećamo potrebu biti solidarni sa sugrađanima i s onima osobama koji su dužni raditi kako bi život iole normalno funkcionirao.

Na sjednici odgojitelja, odlučili smo ustupiti besplatno korištenje našeg parkinga (na starom igralištu – između zgrade Gimnazije i  Glazbene škole) dok traju teške prilike u kojima će mnogi ostati bez posla ili će im primanja biti umanjena, a time i sama egzistencija i pristojan obiteljski život otežan. Radno vrijeme parkinga je od 7–18h.

Pozivamo i druge ustanove, neka svatko u skladu sa svojim mogućnostima pomogne u iznenadnim i teškim ne/prilikama. I pored ove mogućnosti preporučamo našim djelatnicima i svim korisnicima poštivanje donesenih odluka"- stoji u potpisu vlč. Željka Marića, rektora KŠC "Petar Barbarić" Travnik.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa