.

Absolute Group donirala dezinfekcijski tunel JU Dom zdravlja Travnik

14 Travanj 2020

Dezinfekcijski tunel od strane Absolute Group iz Travnik doniran je ovog utorka travničkom Domu zdravlja. Naime, nakon donacije tunela Bolnici u Travniku te Domovima zdravlja u Sapni i Jablanici, došao je red i na ovu Javnu ustanovu.

Na samom početku pandemije COVID-19 kada je razvoj situacije bio neizvjestan i uslijedilo otpuštanje radnika iz proizvodnih djelatnosti, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su izabrali drugi put, a s ciljem očuvanja radnih mjesta i pružanja pomoći društvu u razdoblju krize. Na prvom mjestu kompanija je svoje proizvodne pogone preorjentirala za proizvodnju zaštitnih maski, a nakon toga, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenula je i proizvodnju dezinfekcijskih tunela.

S obzirom na to da sam i ljekar, posebno ističem značaj profesionalnog pristupa izradi tunela i korištenju licenciranih sredstava za dezinfekciju. Razumijem dobru volju svih firmi koje se bave ovakvom proizvodnjom, ali moramo biti svjesni da amaterskim pristupom možemo napraviti više štete nego koristi. Mehanizmi koji pokreću aktiviranje prskalica u tunelu su vrlo zahtjevni i njima se moraju baviti iskusni inžinjeri, a sredstva koja se koriste moraju biti certificirana i provjerena. U našim tunelima dezinfekcijska sredstva su licencirana i smiju se i udahnuti. Uz svaku donaciju tunela mi se obavezujemo da ćemo donirati i dodatne količine dezinfekcije za punjenje rezervoara dok god traje pandemija, istakao je dr. Selimović, napominjući da otkaza u njegovim firmama neće biti.

Dezinfekcijski tunel će koristiti kako medicinskom osoblju Doma zdravlja tako i pacijentima. Zahvalu na donaciji istakli su i direktor Doma zdravlja i glavna sestra. Isti tunel bit će doniran i Hrvatskoj bolnici "dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj.

 

 

 

 

 

/tntportal.ba ; drukciji.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa