.

Ministar Matić posjetio bolnicu u Novoj Biloj, pacijent sa koronom danas se skida sa respiratora

14 Svibanj 2020

Ministar zdravstva i socijalne skrbi SBK, Anto Matić, posjetio je danas Hrvatsku bolnicu dr.fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Ministar Matić razgovarao je s ravnateljem bolnice dr.Velimirom Valjanom, te se raspitao za stanje pacijenta pozitivnog na korona virus, a koji se nalazi na respiratoru u bolnici u Novoj Biloj.

“Još jednom sam se uvjerio u stručnost i predanost osoblja bolnice. Pacijent koji je pozitivan na koronavirus je u dobrom stanju i danas se očekuje njegovo skidanje s respiratora. Također, još jednom apeliram na sve vas da unatoč popuštanju mjera ostanete odgovorni i pridržavate se svih uputa nadležnih institucija”, izjavio je ministar Matić.

https://centralna.ba/wp-content/uploads/2020/05/20200514_082507-1068x505.jpg

Pacijent sa Covid-om danas se skida s respiratora

“Pacijent Đ.R., rođen 1947. godine primljen je 04. svibnja u bolnicu u Novu Bila s pozitivnim nalazom na virus Covid -19. Pacijent je dijabetičar sa trostrukim bajpasom, hipertoničar i kardiopata, te se nalazi na respiratoru.

Od jučer pacijent samostalno diše, te je u postupku odvajanja od respiratora. Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija i nadamo se kako će danas uspješno biti skinut s respiratora”, izjavio je šef anestezije dr. Marko Androšević, koji zajedno s kolegom dr. Miletom Milanovićem, sestrama i tehničarima, te pomoćnim osobljem već deset dana liječi pacijenta i ne žele zamjenu.

Ravnatelj bolnice dr.Valjan kazao nam je kako se još jednom potvrđuje njegova tvrdnja da su ljudi najvažniji; volja, znanje i predanost poslu, a prostor i oprema se podrazumijevaju.

“Iskrene čestitke osoblju bolnice, koji od početka pandemije predano rade i nitko nije otišao na odmor ili bolovanje”, istaknuo je dr.Valjan.

Također se zahvalio ministru zdravstva SBK Anti Matiću, Vladi SBK te Zavodu za javno zdravstvo SBK na čelu s Dr. Karakašem, na potpori i pomoći, kao i odlično obavljenom poslu u tijeku pandemije.

Fotografija gdje dr. anesteziolog Mile Milavić vježba s pacijentom na respiratoru.

  

 

 

 

/centralna.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa