.

TRAVNIK: Nova cesta u Gornjim Korićanima, obnavlja se i zgrada Doma

14 Svibanj 2020

Travničko selo Gornji Korićani nalazi se na prelijepim i nedirnutim obroncima Vlašića, odnosno na samom rubu općine Travnik i Federacije BiH, selo je udaljeno oko 25 kilometara od središta grada.

U jednom od najudaljenijih naselja općine Travnik živjeli su velikom većinom katolici, početkom devedesetih godina uoči rata župa sv. Ilije imala je oko 1000 vjernika, danas su župljani raseljeni diljem svijeta, posljedice rata su još vidljive dok mještana ima jako malo. Unatoč tome rado dolaze u svoj rodni kraj, obnavljaju svoja porušena ognjišta u kojima provode godišnje odmore i blagdane.

Jedan od glavnih problema mještana i posjetitelja bila je putna infrastruktura, određeni dio ceste obnovljen je prošlog mjeseca, a u planu je još infrastrukturnih radova.

U posljednje tri godine iz Proračuna Općine Travnik za infrastrukturu izdvojeno je oko 40 000 KM, što je za Travnički vjesnik potvrdila predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović:

"Od 2017. do 2019. godine u Gornje Korićane Općina je izdvojila oko 40 tisuće KM, sa županijske razine izdvojeno je još 11 000 KM, dok s razine Federacije oko 10 000 KM za infrastrukturne projekte. U pitanju su putovi u naselju, put prema crkvi, obnova fasade na crkvi, kao i izgradnja vodovoda. Zbog lokacije i udaljenosti naselja postojali su određeni problemi prilikom pronalaska izvođača radova zbog čega se kasnilo u realizaciji."

Također je u tijeku i obnova Doma koji će mještanima služiti za društvene i kulturne aktivnosti?

„Da, u komunikaciji s mještanima izražena je potreba obnove Doma, uz spomenute iznose za infrastrukturu također je Općina izdvojila određena sredstva za pomoć u obnovi Doma koji će se nadam se, uz pomoć mještana uspješno završiti“- rekla je Vlatka Lovrinović.

U foto-galeriji pogledajte kako teku radovi u Gornjim Korićanima i novi izgled crkve:

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa