.

DOLAC: Svetom misom obilježen 6. lipanj - obljetnica stradanja branitelja i civila župe Dolac

07 Lipanj 2020

U subotu, 6. lipnja 2020. godine u župnoj crkvi "Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Docu služena je misa zadušnica za 101 poginulog župljana ove župe. Misu je predvodio župnik fra Zoran Livančić uz koncelebraciju fra Mije Šumana, župnog vikara.

Misa zadušnica za poginule branitelje i civile župe Dolac simbolično je počela pjesmom "Krist na žalu" i stihovima Pape Ivana Pavla II.  "O Bože, zar si pozvao mene, tvoje usne moje rekoše ime, svoju lađu sada ostavljam žalu, odsad idem kamo šalješ me ti..."

Fra Zoran je istaknuo veliku žrtvu hrvatskih branitelja i civila travničkoga kraja koji su braneći svoju obitelj i svoja ognjišta nedužno izgubili živote, istaknuo je da rat ne smije biti riješenje nesuglasica među ljudima i narodima, mora nadvladati razum i pozvao je na molitvu za mir i oprost.

"Na svijetu ima mjesta za sve žive ljude, ne mrtve koje je donio posljednji rat, koji su umrli prije vremena i bez Božje volje, jer i ptica poštuje tuđe gnijezdo, tako trebaju i ljudi. Moramo biti nosioci mira, željeti mir i slobodu svakome čovjeku, jer to su željeli i naši pokojni"- rekao je između ostalog župnik fra Zoran.

Uz brojne vjernike na misi su nazočili i članovi obitelji poginulih branitelja i civila župe Dolac, predstavnici Udruga proistekli iz domovinskog rata općine Travnik i predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović.

Više od 27. obljetnici Stradanja župe Dolac pročitajte OVDJE

Brojna događanja narednih dana u župi Dolac

Na kraju mise župnik je napomenuo na važne dane koji slijede u župi; mise trodnevnice uoči blagdana sv. Ante koje počinju u 18 sati od srijede, svetkovinu sv. Ante u subotu 13. lipnja sa središnjim misnim slavljem u 11 sati. Također je najavio današnju prvu pričest, krizmu u četvrtak na blagdan Tijelova i tradicionalni koncert "Zvona Doca moga" koji će se održati 12. lipnja nakon mise trodnevnice. 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa