.

Priopćenje OO HDZ BIH Travnik povodom vandalskog oštećenja spomenika u naselju Čukle

02 Listopad 2020

Priopćenje OO HDZ BIH Travnik povodom vandalskog oštećenja spomenika u naselju Čukle prenosimo u cijelosti:

"Svjedoci smo, na žalost, po tko zna koji put, nacionalističkih ispada prema Hrvatima općine Travnik. Nakon počinjenih svirepih zločina, paljenja i rušenja kuća i protjerivanja Hrvata iz sela Čukle, 25 godina poslije rata, opet su se dogodili neželjeni incidenti u vidu oskrnavljenja spomenika ubijenim Hrvatima u navedenom selu.

OO HDZ BiH Travnik najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin i poziva nadležne organe da iznenade i sebe i svekoliku javnost, te otkriju počinitelja, jer počinitelji, kako ubojstava, tako i drugih zlodjela nad Hrvatima Travnika, obično ne budu otkriveni i procesuirani.

Trebamo svi uložiti maksimalan napor u izgradnji mira i suživota, a rušenje spomenika i omalovažavanje žrtava sigurno ne pridonosi tome. Ovakvim postupcima se otvaraju još uvijek ne zacjeljenje rane i negira tragedija. Takvo nešto ne može biti normalno i poželjno u suvremenom društvu, u kakvom želimo živjeti.

Poštivanje i uvažavanje drugih je civilizacijska tekovina, a to, između ostalog, podrazumijeva i poštivanje i uvažavanje žrtve i spomena na žrtvu. Stoga, još jednom apeliramo na nadležne organe na brzo otkrivanje počinitelja ovog neljudskog čina, te pozivamo sve Travničanke i Travničane na izgradnju Travnika kao općine ravnopravnih građana i naroda."

OO HDZ BIH TRAVNIK

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa