.

“Hrvati Travnika za Banovinu”: Uklonjeni ostaci kuće, potpisan ugovor o izgradnji nove, velik doprinos KUS/KSZ “Grahovčići”

07 Ožujak 2021

Humanitarna akcija „Hrvati Travnika za Banovinu“, koja ima za cilj u cijelosti obnoviti, odnosno napraviti kuću jednoj obitelji iz područja pogođenih potresom pobudila je značajan interes Travničana, kako u Travniku, tako i u iseljeništvu. Posljednja u nizu potvrda tomu je i uplata Udruge KUS/KSZ „Grahovčići“ u iznosu od 10 579,59 KM, piše Vitez.info.

„Hvala svim našim Travničanima na dosadašnjem doprinosu akciji, a posebno se želim zahvaliti dragim prijateljima i članovima KUS/KSZ „Grahovčići“ na iznimnom i značajnom doprinosu akciji. Mi nastavljamo i dalje, trenutno smo na pola puta, ali zahvaljujući dobrim ljudima nema dileme kako će naša akcija biti i više nego uspješna te kako će obitelj Žilić već tijekom ljeta useliti u svoj novi dom“, kazao je Ivo Kolenda – Cico, koordinator akcije.

Trenutno je prikupljeno blizu 40 000 KM, a osiguran je i određen dio građevinskog materijala. Značajan doprinos akciji dala je tvrtka Babić arbor iz Gline, u vlasništvu Damira Babića, inače rodom iz Paklareva kod Travnika, koja je izvršila uklanjanje stare kuće, ali i dala dodatnu logističku potporu u svakom pogledu.

Koncem proteklog mjeseca predstavnici Inicijativnog odbora Ivo Kolenda, Ivan Sajević i Valentin Matošević posjetili su Glinu, gdje je potpisan i ugovor s GUO „Gradnja Mutić“ o izgradnji nove kuće.

Iz Inicijativnog odbora akcije pozvali su Travničane diljem svijeta da sukladno mogućnostima podrže ovu akciju.

Podsjetimo, Inicijativni odbor humanitarne akcije „Hrvati Travnika za Banovinu“ donio je odluku kako će izgraditi kuću obitelji Žilić. Ova divna obitelj iz Gline, a rodom iz Dobretića, broji osam članova, a najmlađa od njih je malena Marija, rođena 3. siječnja 2021. godine. Nekoliko dana nakon rođenja zajedno se s mamom priključila ostatku obitelji u…kamp kućici.

Članovi obitelji još uvijek su smješteni u kamp kućici, koja se nalazi ispred njihovog doma, koji nije bio uvjetovan za stanovanje uslijed brojnih oštećenja koja su nastala kao posljedica potresa, a u međuvremenu je u potpunosti uklonjen.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa