.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler posjetio Općinu Travnik

10 Rujan 2021

Šef Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, ambasador JohannSattler danas je posjetio Općinu Travnik. Ambasadora Sattlera ugostio je u svom kabinetu načelnik Općine Travnik, Kenan Dutović.

“Ono što značajno u posjeti Sattlera je način razmišljanja. Nama europski standardi trebaju zbog nas, a ne zbog Bruxelles. Ako budemo to sve ujedinili na jedan adekvatan način to će članstvo biti samo jedna normalna posljedica, a ne da se politizira već da se fokusira na naše živote i na ono što je izvedba u lokalnoj zajednici”, rekao je Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik.

U sklopu posjete općini Travnik ambasador Sattler, između ostaloga, posjetio je premijera SBK, Zavičajni muzej te vrtni centar Smaragd. Razlog njegove posjete bio je pokazati na koji način EU podržava biznise u ovim teškim vremenima pandemije i koronavirusa.

“Zadovoljstvo mi je što je se u ovim teškim vremenima pandemije koranavirusa EU se prošle godine pokazala kao vaš najbolji i najbliži prijatelj. To je pokazala kroz nabavku i donacije medicinske opreme uključujući i respiratore. Ove godine europska Unija je to još jednom pokazala i kroz nabavku cjepiva. Napomenut ću da je polovica svih ukupnih cjepiva u BiH došlo kao donacija upravo od EU i njenih zemalja članica”, rekao je Johann Sattler, šef Delegacije Eu i specijalni predstavnik Eu u BiH.

Za kraj je dodao kako je važno da lokana samouprava zadržava blizinu i kontakt s građanima, a to Općina Travnik i čini.

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa