.

Travnik: Obuka za asistente u nastavi

05 Siječanj 2016

Danas je u prostorijama KŠC „Petar Barbarić“ Travnik održana obuka za asistente u nastavi.

 

Obuka je organizirana od strane „Socijalno-edukativnog centra“ Banja Luka p.j. Travnik u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, kulture i športa KSB, a prisustvovali su joj mladi učitelji, nastavnici, pedagozi, psiholozi i defektolozi. Obukom je koordinirala voditeljica podružnice SEC-a Travnik Zvjezdana Nakić.

Kanididate je pozdravio pomoćnik ministra obrazovanja SBK Zoran Matošević koji je između ostalog najavio pojačanu kontrolu pedagoga škole i zapošljavanje većeg broja školskih psihologa.

Sudionici obuke su prisustvovali radionicama i predavanjima profesorice defektologinje Svjetlane Ljevar-Lučić i magistre psihologije Jelene Marić.

Kroz navedene aktivnosti, kandidati su upoznati s asistencijom u nastavi – planom usluga, individualnim edukativnim planom i programom, pravom učenika na asistenciju u nastavi, te sagorijevanjem na poslu – uzrocima i načinima prevencije, empatijom i asertivnošću, te temeljem zdrave komunikacije.

Svi kandidati će svoju obuku okruniti u subotu, 9. siječnja 2016. godine kada će u prostorijama KŠC-a dobiti certifikate za uspješno obavljenu obuku, te biti raspoređeni u osnovne škole širom Kantona. /n.r./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa