.

Ministrica Dilberović posjetila Muftiluk travnički i Elči Ibrahim-pašinu medresu

06 Siječanj 2016

Ministrica obrazovanja i znanosti u Vladi FBiH u nastavku svoje posjete Travniku, nakon sastanka sa predstavnicima Vlade ŽSB, posjetila je Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašinu medresu.

 

 

U okviru posjete Muftiluku travničkom muftija dr. Ahmed-ef. Adilović je upoznao ministricu sa organizacijskom i kadrovskom strukturom unutar Muftijstva sa akcentom na imamsku misiju i status vjeronauka i predavača u srednjim školama.

Pored Ministrice u posjeti je bio i premijer ŽSB, g-din Tahir Lendo. S druge strane, pored domaćina muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića tokom posjete bili su prisutni direktor Elči Ibrahim-pašine medrese-mr. Dževdet Šošić, glavni imam MIZ Travnik-mr. Salih-ef. Indžić i predsjednik MIZ Travnik-mr. Nermin Šušić.

Nakon iskazane dobrodošlice muftija Adilović se zahvalio mistrici Dilberović na posjeti, a delegacija se zaputila prema Elči Ibrahim-pašinoj medresi, u kojoj je domaćin bio direktor mr. Dževdet Šošić sa saradnicima, pomoćnikom direktora za internat mr. Safetom Durgutijem, pomoćnikom direktora za nastavu mr. Kemalom Avdagićem i koordinatoricom za vannastavu prof. Lejlom Bešo-Haskić.

Direktor Šošić je upoznao ministricu Dilberović sa radom Medrese kao i sa tehničkim uvjetima rada u kojima djeca stječu obrazovanje. /travnicki.ba i tnt.ba/

 

Izvor forografije: tnt.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa