.

Neophodna vatrogasna ispostava na Vlašiću

09 Siječanj 2016

Na lokalitetu Dolina panjeva na Vlašiću proteklog vikenda došlo je do velikog požara na zgradi u kojoj se nalazi veći broj apartmana.

 

Požar su gasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik i Vatrogasnog društva Vitez, dok su pripadnici Vatrogasnog društva Novi Travnik bili u pripravnosti u slučaju potrebe djelovanja.

Vatrogasna jedicina Travnik nakon velikih intervencija svaki put izvrši analizu sprovedene akcije, a tako je bilo i ovaj put. Sekretar TVJ Travnik , Indir Melić, kazao je da su svi vatrgoasci koji su učestvovali u gašenju požara dali svoj maksimum. Zaključeno je kako su unatoč mnogim otežavajućim okolnostima, požar uspješno ugasili, te spriječili njegovo širenje. Vatrogasci ističu da su imali i velikih problema sa dopremanjem vode kako bi ugasili požar.

Na sastavku je zaključeno i da jedinica ima određenih potreba za materijalno tehničkim sredstvima koja su neophodna za rad jedinice. Na sastanku je predloženo i osnivanje vatrogasne ispostave na Vlašiću, kako bi se brže moglo reagovati jer je velika udaljenost od Travnika do objekata na Vlašiću. /tnt.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa