.

Travnik: Vatrogasci spasili bolesnu i nemoćnu staricu

10 Siječanj 2016

Danas oko dvanaest sati stanari zgrade "Zvijezda“, u ulici Mehmed paše Kukavice na broju 17. u centru Travnika, pozvali su vatrogasce da otključaju stan na četvrtom katu iz kojeg se već dva dana nije pojavila njihova starija susjeda A.K.

 

 

Komandir dežurnog vatrogasnog odjeljenja TVJ Travnik Muharem Riđić, kome su asisitirale kolege Munib Lendo i Besim Halilović, sa petog kata ljestvama se hrabro preko balkona spustio i ušao u stan gdje je zatekao bolesnu i nemoćnu staricu.

Akciju je pratila patrola policije PP Travnik, a na lice mjesta urbzo je stigla ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Travnik. Nakon pregleda i ukazane prve pomoći starice dežurna doktorica uputila ju je u  bolnicu Travnik na dalje ispitivanje.

- Kada sam se spustio na balkon četvrtog kata prozor je srećom bio malo otvoren i lako sam ušao u stan. Na podu sobe bila je starija žena koja je bila svjesna kada sam je pitao da li je dobro, ali nije bila u stanju da se kreće. Otključao sam stan kako bi ušli liječnici, policija i rođak unesrećene žene, koja je bila jako iscrpljena nakon skoro dva dana bespomoćnog ležanja na podu, rekao je Riđić. /avaz.ba/

 

Izvor fotografija: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa