.

Općinski sud u Travniku: Uskoro počinje s radom sistem elektronske registracije privrednih subjekata

15 Svibanj 2024

Općinski suda u Travniku implementirajući Sistem za elektronsku registraciju poslovnih subjekata u Federaciji BIH, koji ovaj sud uz Općinski sud u Sarajevu, kao pilot projekat prvi provodi u FBIH, uskoro počinje sa korištenjem novog sistema elektronske registracije privrednih društava.

Inače, projekt je implementiran od strane Međunarodna financijska korporacija (IFC) članice Grupacije Svjetske banke, a financiran je od strane Vlade Švicarske. Projekt provode Ministarstvo pravde Federacije BiH i registarski sudovi u F BiH, uz izvođača radova firmu QSS d.o.o. Sarajevo.

Općinski sud u Travniku: Uskoro počinje sa radom sistem elektronske registracije privrednih subjekata

– Ovom prilikom obavještavamo da je objavljen Pravilnik o sadržaju, obliku i načinu popunjavanja prijave za registraciju i uvjetima i postupku elektronske registracije poslovnih subjekata u FBiH (Sl. novine FBiH broj 34/2024 od 10.5.2024.godine). S tim u vezi su predstavnici firme QSS d.o.o. Sarajevo, na poziv Radne grupe registra Općinskog suda u Travniku, održali danas radni sastanak i obuku svim zaposlenim u registru uz prisustvo referenta za IKT poslove, kako bi što uspješnije započeli rad na novom sistemu elektronske registracije poslovnih subjekata u FBiH.- kazala nam je Nina Sulejmanpašić, šefica Registra u Općinskom sudu u Travniku. /hronika.ba/

Općinski sud u Travniku: Uskoro počinje sa radom sistem elektronske registracije privrednih subjekata

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa