.

Travnik ostao bez trenera, Vojvodić se sa upravom kluba sporazumno razišao

21 Ožujak 2016

Nakon poraza (0:2) i incidenta na utakmici protiv Borca, uprava Travnika raskinula je ugovor sa trenerom Darkom Vojvodićem.

 

Predsjednik kluba Asim Fazlić iznio je stav uprave da se kategorično osuđuju posljednja dešavanja i da će se pored trenera razići i sa nekim igračima.

- Bez obzira šta je dovelo do incidenta protiv Borca uprava Travnika ne dozvoljava neprimjereno ponašanje igrača, trenera ili navijača. Mi smo učinili sve da stvorimo uslove za nastup ekipe. Stoga smo se odlučili zahvaliti onim igračima koji se nedolično ponašaju, kao i onima koji ne igraju. Ne može se jedan Hadžibulić ponašati nedolično i bespotrebno dobiti crveni karton. Također, igrači koji nisu standardni nisu nam potrebni. Na to nije pristao trener Vojvodić i odlučili smo da se korektno raziđemo, navodi Fazlić.

Veziri su tako postali najozbiljniji kandidati za niži rang, mada se uprava ne želi predati unaprijed.

- Iako smo u teškoj situaciji mi se ne predajemo do samog kraja, odnosno dok god postoje i teoretske šanse mi ćemo borbeno odigrati sve utakmice. Slijedi prvenstvena pauza u kojoj ćemo riješiti pitanje novog trenera, kaže Fazlić. Vojvodić je odmah nakon susreta protiv Borca najavio odlazak, a usprotivio se otkazu igračima Seadu Hadžibuliću, Danijelu Čulumu, Mariu Mornaru i Milošu Bakraču.

- Nisam pristao na otpuštanje igrača za koje se odlučila uprava, pa su se oni zahvalili i meni na suradnji. Nitko ne može tjerati igrače bez moje suglasnosti, kratko je rekao Vojvodić.

Tako je Vojvodić u klubu Pirote proveo četiri utakmice i upisao tri remija (Čelik 1:1, Rudar 0:0 i Slavija 0:0), te jedan poraz (Borac 0:2). /avaz.ba/

 

Izvor fotografije: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa