.

Dom zdravlja Kreševo nabavio aparat za ultrazvučni pregled

02 Lipanj 2016

U Domu zdravlja Kreševo u funkciju je stavljen novi aparat za ultrazvučni pregled.

 


Aparat je nabavljen sredstvima koja je Vlada Republike Hrvatske osigurala putem natječaja Državnog ureda za Hrvate izvan RH. Podsjetit ćemo da su 2014. godine na isti način osigurana sredstva za kupovinu sanitetskog vozila za Dom zdravlja Kreševo.

Novi aparat značajno će poboljšati kvalitetu zdravstvenih usluga u Domu zdravlja Kreševo, i to prije svega u segmentu ranog otkrivanja malignih oboljenja u području ginekologije, a također i pri praćenju trudnoće i novorođenčadi. Uz pomoć ovog aparata prvi put će se u Kreševu moći napraviti ultrazvučni pregled abdomena, štitne žlijezde, itd, te kvalitetno pratiti trudnoća.

Zanimljivo je spomenuti da je Državni ured za Hrvate izvan RH prije dvije godine kreševskom Domu zdravlja povjerio i provođenje procedure javne nabave sanitetskih vozila za pet domova zdravlja, a pošto su taj posao obavili besprijekorno, isto je ponovljeno i ovaj put, s provođenjem procedure javne nabave ultrazvučnih aparata za domove zdravlja u Kreševu, Busovači i Jajcu. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa